Annelyn Gevaert

Mezzosoprano

Music is life, life is music!

Nederlandse biografie

Annelyn vertolkt liefst solo's in opera en operette!
Soms vraagt men haar ook voor religieuze solo's.

Op 20 oktober 2018 bracht Annelyn "Feu et flammes"  voor vzw CoOperArti: een opera-piano recital in Kortrijk. Ze kroop in de huid van Juno, Charlotte, Carmen, Didon, Marguerite, Lola, Orfeo en Carceleras.
Op 2 december 2018 was ze mezzo soliste in diverse religieuze werken voor solist en koor in een feestmis voor 65 jaar Markant Zwevegem in de kerk van Zwevegem Knokke om 10u. 
Op 13 januari 2019 was ze Suzuki in selecties uit Madama Butterfly, Charlotte in haar briefscène uit Werther Massenet en Orlovsky in zijn aria uit Die Fledermaus Strauss, olv Giacomo di Tollo met Brussels Symphonie Orchestra. Dit tijdens het nieuwjaarsconcert van Lyrica Gent.
Op 20 januari vertolkte ze de briefscène van Charlotte en de aria van Carceleras tijdens het leraarsconcert van het Conservatorium Kortrijk in de Concertstudio Kortrijk 11u samen met pianiste Marie Noëlle Damien.
Op 23 maart zal zij mezzo soliste zijn in het Requiem van Mozart, een uitvoering in Sint Salvatorkerk Harelbeke met koor Amuse - Gueules en koor en orkest Ars Vocalis olv David Anne.
Op 24 en 31 maart verleent zij op haar medewerking als mezzo soliste tijdens uitvoeringen van "Van passie naar hoop" olv Antoon De Spiegeleer in Izegem en Gullegem.


Gebrachte voorstellingen
Voor vzw Lyrica Gent (2017-2019)
- "Nieuwjaarsconcert" Annelyn als Giovanna en Maddalena in selecties uit Rigoletto en Rose Friquet in haar aria "Espoir charmant" en Nicklausse in Belle nuit van Offenbach. Dirigent Karel De Wilde.
- "Music for millions" Annelyn bracht arias van Djamileh, Grande Duchesse, Marion (Ganne), Jeanne (Miry), Balkis (Gounod), Carmen en was Mallika en Tigrana in duetten. Pianisten Philippe Wesemael en Kayoko Ikeda.
- "Nieuwjaarsconcert" Annelyn als Suzuki in selecties uit Madama Butterfly Puccini en Charlotte in haar briefscène uit Werther (Massenet) en Orlovsky in zijn aria uit Die Fledermaus Strauss.

-voor vzw CoOperArti (2011 - 2018) 
(Annelyn richtte dit op in 2010)
- "Feu et flammes":Met opera - piano recital. Annelyn als Juno, Charlotte, Carmen, Didon, Marguerite, Lola, Orfeo, Carceleras, Pianiste Marie Noëlle Damien
- "Opera Metamorfosen": aria's en duetten. A als Balkis, Carmen, Charlotte, Nancy, Berta, Siebel in aria's en Nancy, Giulio, Mallika en Hänsel in duetten. Pianist Pieter Tieghem
- "Beaux airs": Franse en Italiaanse aria's en duetten. A als Carmen, Isabella, Charlotte, Siebel, Cherubino in aria's en Nicklausse, Adalgisa en Bianca (Mercadante) in duetten. Pianist Els Cooman
- "Regine e rivali": rond Tudor geschiedenis: aria's en duetten uit Anna Bolena en Maria Stuarda G. Donizetti. A als Giovanna Seymour en Elisabetta. Pianist Marieke Arnou
- "Dramatiek & Romantiek" aria's en duetten uit Norma V. Bellini, La Gioconda A. Ponchielli. A als Laura en Adalgisa. Pianist Pieter Tieghem
- "Diva divo mezzosoprani": volledig mezzo repertoire met 4 mezzi's. A als Nicklausse, Sara (R. Devereux), Charlotte, Béatrice in aria's en Sesto (G.F. Haendel) in duet. Pianists Sylvie Decraemer en Pieter Tieghem
- "Voce di donne" aria's en ensembles met 3 zangeressen thema vrouwen. A als Jocasta, La cieca, Suzuki, Frau Reich en Elisabetta. Pianist Marieke Arnou
- "Amor": aria's en kamermuziek rond liefde. A als Siebel, Leonora, Carmen en Eboli. Pianist Jan Lust
- "CoOperArgandi" beroemde aria's en duetten voor sopraan en mezzo Pianist Andrew Wise (A oa als Ursule en Emilia)
- "Quasi Cosi fan tutte" Eigen ingekorte versie van Cosi fan tutte. A als Dorabella. Pianist Katrijn Friant, regie Gidon Saks
- "Alla zingarese": zigeuner programma. A als Carmen and gypsydames (speelde ook piano) Pianist Els Cooman
- "Voorjaarsgloed" aria's en ensembles, Pianist Andrew Wise
- "Gloed" aria's en ensembles, Pianist Andrew Wise Regie Gidon Saks
- "Dell' Amore" liefdes aria's. A als Dorabella, Carmen en Cherubino (speelde ook piano) Pianist Els Cooman

Voor Machine vzw Eeklo (2017)
"Ariade" romantische opera aria's van Carmen, Charlotte, Leonora, Siebel, Nicklausse, Isabella, Nancy, La cieca en Eboli. Pianist Aymeric Catalano

Voor Kunst Veredelt Roeselare (2016)
Josepha in "Im weissen Rössl" R. Benatzky Nederlandse versie Dirigent Henk Soenen, regie Gino Bruneel

Voor Olsene Gezinsbond (2016)
Kerst aria's en liederen met piano en brassband en koor Dirigent en pianist Joop Verzele

Voor concertorganisatie (2014)
"Petite messe solennelle" Rossini altsolo Dirigent Frank Hameleers

Met Incanto NL  (2013)
olv Janine Pas - regie Jim Lucassen 
Concert aria's Annio, Charlotte, Giovanna Seymour Pianist Floor Lanz

Voor  Klassiek op het plein (2013)
Concert aria's Balkis, Laura (en speelde piano) Pianist Ilse De Backer

Voor Azymuth (2013)
"Die Geburt Christi" H. Von Herzogenberg altsolo Dirigent Tom Deneckere

Voor Opera aan de Schie NL (2011 - 2013)
olv Hans Ritman 
- Hänsel in "Hänsel und Gretel" E. Humperdinck, Pianist Gilbert Den Broeder, regie Wiebke Göetjes
- 3 Festivals van "Opera aan de Schie" aria's en ensembles A als Romeo, Eboli, Dorabella, 2te Dame, Carmen, Charlotte,... Pianisten Ynke Van Der Wagt, Ineke Gelijns ea.

Met International Belcanto Academy NL - GE  (2012)
olv Raymond Modesti - regie Nelly Vogler 
2te dame en 3te Knabe in "Die Zauberflöte" W.A. Mozart Pianist Floor Lanz

Voor Collegium Cum Splendore  (2012)
- 2de sopraan-  altsolo in "Gloria" Vivaldi 
- "Concert" aria's Sesto G.F. Haendel Dirigente Liselotte Sels

Voor concertorganisatie (2012)
2de sopraan- altosolo in "Gloria" Vivaldi Dirigent Antoon De Spiegeleer

Voor muziekacademie Harelbeke (2012)
2de sopraan-altslol in "Gloria" Vivaldi Dirigent E. De Snijder

Voor concertorganisatie (2011)
"Happy gospels" Gospelsolo's met 4 koren Dirigent Antoon De Spiegeleer ea. 

Met Hojotoho Zangstudio NL - GE  (2009 - 2011)
olv Wiebke Goëtjes 
- Hänsel in "Hänsel und Gretel" E. Humperdinck, Pianist Gilbert Den Broeder, regie Wiebke Göetjes
- "Concerten" met aria's en scènes van Charlotte, Leonora, Suzuki, Dorabella, 2te -3te Dame, Jeanne D'Arc... Pianisten Gilbert Den Broeder, Ineke Gelijns ea

Met Scoppio di Vesuvio  (2007 - 2011)
olv Gidon Saks 
- 2nd witch and 1ste nereid in "Dido and Aeneas" H. Purcell, Dirigent Guy Penson, Regie Gidon Saks
- Miles in "Turn of the screw" B. Britten Dirigent Daan Janssens, regie Gidon Saks
- Lola in "Gallantry" D. Moore, Dirigent Piet De Block, regie Gidon Saks
- "Die Fledermaus" Strauss Ida-showgril Dirigent Guy Penson, regie Gidon Saks
- Virtu in "L'incoronazione di Poppea" C. Monteverdi, Regie Gidon Saks en Maja Jantar
- "Concerten" met aria's en duetten van Orlovsky, Cherubino, Octavian, liederen,...Pianisten Jeanne Marie Vermaelen, Guy Penson, Gétacine Pégorim ea

Veel missen op uitnodiging hier en daar.

Annelyn studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, waar ze de kandidaturen behaalde bij Zeger Vandersteene en in 2009 haar Meestergraden in de Klas van Marcos Pujol en internationaal gerenomeerd bas-bariton Gidon Saks. 
Kamermuziek volgde ze bij Mireille Capelle en ze werkte met Ronny Lauwers op opera scènes in operaklas. (L'enfant, Bertha, Giulio, Tisbe).
Voor haar eindproject "Gallantry" haalde ze grote onderscheiding.
Ze volgde zangmasterclasses bij Gidon Saks (die een grote invloed had op haar vanaf het conservatorium en tot op heden haar mentor is), Yva Barthélémy, Wiebke Goëtjes, Jennifer Hamilton, Nicoletta Olivieri, Sara Mingardo, Michael Spyres, Raymond Modesti, Zeger Vandersteene en Franco Farina.

Voor haar zangstudie studeerde Annelyn piano aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze les volgde bij Astrid Golsteyn, Stefan Celen, Marc Erkens en Ewa Korniszewska. Ze behaalde er haar Masterdiploma voor piano, alsook haar aggregaat.

Naast performen is Annelyn actief in het deeltijds kunstonderwijs als lerares klassieke zang, piano en ensemble aan het Conservatorium van Kortrijk en Gullegem en zang aan de muziekacademie van Harelbeke.

Annelyn was ook steeds geboeid door talen en heeft zeer goede kennis van Nederlands, Frans, Engels, goede kennis van Duits en Italiaans en basiskennis van Russisch en Spaans.

Bekijk ook mijn persoonlijke pagina op www.operamusica.com bij Annelyn Gevaert Mezzo

Extra biografie
Annelyn zette haar eerste muzikale stappen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans “Peter Benoit” te Harelbeke en Zwevegem, daar volgde ze notenleer, piano bij M. Valcke, samenspel, amc, amv hogere graad en viool bij Mevr. V. De Leersnijder. Tijdens haar jeugd zong ze in het Onze- Lieve -Vrouwe koor in Kortrijk olv P. Verdonck en speelde viool in het Brussels International Youth Orchestra olv L. Bartholomeus en E. Siebens. In het middelbaar legde ze zich toe op Moderne talen Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Als thesis aan het Lemmensinstituut maakte ze een vergelijkende studie over aanvangsmethodes voor piano. Ze volgde ook extra vakken mee met de pedagogie afdeling voor amv, amc,muziekgeschiedenis. 
Tijdens projectweken binnen deze opleiding kreeg ze kans om in koorprojecten te zingen olv. Kurt Bikkembergs, Edmond Saveniers en Wim De Moor. Er volgden talrijke stages in binnen- en buitenland: verschillende edities van Europa Cantat in België en Frankrijk olv J. Prats, J. Van Bouwelen, V. Miskinis, J. Ben Ozer, Eurochor in Polen, Kooracademie olv Philippe Herreweghe en Christophe Siebert, Bachweek olv Florian Heyerick. Tijdens deze jaren, zong ze ook bij het Kortrijks Vocaal Ensemble olv Wim Verdonck.

Na haar studie aan het Lemmensinstituut kwam ze actief in aanraking met opera door mee te doen in producties van Opera Hall. Ze zong in het Stage Chorus in de opera’s Nabucco van Verdi olv Rudolf Werthen in Vorst Nationaal en Carmen van Bizet olv Koen Kessels in de Arena van Amsterdam. Annelyn had de zangmicrobe helemaal te pakken en trok naar het Conservatorium van Gent. Tijdens haar kandidaturen verleende ze ook haar medewerking aan de Capella Brugensis olv Yvan Meylmans en Patrick Peire. 

Vanaf 2007 stopte ze volledig met koor en ging volledig voor solo!

Als eindproject aan het Conservatorium, maakte ze een verfilming van Gallantry, een ziekenhuissoapserie opera van Douglas Moore. Daarin zong ze de rol van Lola en was executive producer, ze behaalde een grote onderscheiding hiervoor.
In het kader van haar eindexamens, bracht ze samen met pianist Guy Penson twee recitalprogramma’s met liederen en aria’s uitgewerkt rond de thema’s van Zigeuners en Helden-Heldinnen, waarna ze in juni 2009 haar Meesterdiploma Zang behaalde.

Annelyn haalde in 2010 ook een postgraduaat Kunst- en cultuurmanagent aan Hogeschool Gent, dit omdat ze toen ook graag organiseerde.

Annelyn creëerde tijdens de Gospelconcerten in 2011 samen met pianiste Els Cooman "Don't lower your eyes", een werk dat voor haar gecomponeerd werd door Antoon De Spiegeleer. Dit werk speelt zich af rond Rosa Parks. Het werk is opgedragen aan Dhr. en Mevr. Obama.

Van 2011 tem 2015 maakte ze deel uit van het bestuursteam van Jeugd en Muziek Kortrijk en sinds 2016 van vzw Legato Kortrijk.

Bekijk ook mijn persoonlijke pagina op www.operamusica.com bij Annelyn Gevaert Mezzo