-
Korte biografie

Annelyn vertolkt liefst solo's in opera en operette en zingt ook af en toe oratoria, kamermuziek en liederen voor organisaties in binnen en buitenland. 

Annelyn studeerde klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, waar ze de kandidaturen behaalde bij Zeger Vandersteene en in 2009 haar Meestergraden in de Klas van Marcos Pujol en internationaal gerenomeerd bas-bariton Gidon Saks. Ze volgde zangmasterclasses bij Gidon Saks (die een grote invloed op haar had vanaf het conservatorium tot op heden), Yva Barthelémy, Wiebke Goëtjes, Jennifer Hamilton, Nicoletta Olivieri, Sara Mingardo, Michael Spyres, Raymond Modesti, Zeger Vandersteene en Franco Farina.

Gebrachte voorstellingen
- Voor vzw Lyrica Gent: (2017)
In januari bracht Annelyn Giovanna en Maddalena in selecties uit Rigoletto, aria Rose Friquet en Nicklausse in Belle nuit Offenbach. Dirigent Karel De Wilde.
Op 10 december bracht ze arias van Djamileh, Grande Duchesse, Marion (Ganne), Jeanne (Miry), Balkis, Carmen en was Mallika enTigrana in duetten. Pianisten Philippe Wesemael en Kayoko Ikeda.

- Voor Machine vzw Eeklo (2017)
Ariade: Romantische opera aria's Carmen, Charlotte, Leonora, Siebel, Nicklausse, Isabella, Nancy, La cieca, Eboli. Pianist Aymeric Catalano

- Met-voor vzw CoOperArti (2011 - 2017) (Annelyn richtte dit op in 2010)
Opera Metamorfosen: aria's en duetten (A als Balkis, Carmen, Charlotte, Nancy, Berta, Siebel in aria's en Nancy, Giulio, Mallika en Hänsel in duetten). Pianist Pieter Tieghem
Beaux airs: Franse en Italiaanse aria's en duetten (A als Carmen, Isabella, Charlotte, Siebel, Cherubino, Nicklausse, Adalgisa, Bianca). Pianist Els Cooman
Regine e rivali: rond Tudor geschiedenis: aria's en duetten uit Anna Bolena en Maria Stuarda G. Donizetti (A als Giovanna Seymour en Elisabetta) Pianist Marieke Arnou
Dramatiek & Romantiek duetten uit Norma V. Bellini, La Gioconda A. Ponchielli (A als Laura en Adalgisa). Pianist Pieter Tieghem
Diva divo mezzosoprani: volledig mezzo repertoire met 4 mezzi's (A als Nicklausse, Sara R. Devereux, Charlotte, Sesto G. F. Haendel, Béatrice) Pianists Sylvie Decraemer en Pieter Tieghem
Voce di donne aria's en ensembles met 3 zangeressen thema vrouwen (A als Jocasta, La cieca, Suzuki, Frau Reich, Elisabetta) Pianist Marieke Arnou
Amor: aria's en kamermuziek rond liefde (A als Siebel, Leonora, Carmen en Eboli). Pianist Jan Lust
CoOperArgandi beroemde aria's en duetten voor sopraan en mezzo Pianist Andrew Wise (A oa als Ursule en Emilia)
Quasi Cosi fan tutte Eigen ingekorte versie van Cosi fan tutte (A als Dorabella), Pianist Katrijn Friant, regie Gidon Saks
Alla zingarese: zigeuner programma (A als Carmen and gypsydames (speelde ook piano) Pianist Els Cooman
Gloed aria's en ensembles, Pianist Andrew Wise Regie Gidon Saks
Dell' Amore liefdes aria's (A als Dorabella, Carmen, Cherubino) Pianist Els Cooman

- Voor Kunst Veredelt Roeselare: (2016)
Josepha in Im weissen Rössl R. Benatzky Nederlandse versie Dirigent Henk Soenen, regie Gino Bruneel

- Voor Olsene Gezinsbond (2016)
Kerst aria's en liederen met piano en ook brassband en koor Dirigent en pianist Joop Verzele

- Voor concertorganisatie
Petite messe solennelle Rossini altsolo Dirigent Frank Hameleers (2014)

- Met Incanto NL olv Janine Pas - regie Jim Lucassen (2013)
Concert aria's Annio, Charlotte, Giovanna Seymour Pianist Floor Lanz

- Voor  Klassiek op het plein (2013)
Concert aria's Balkis, Laura (en speelde piano) Pianist Ilse De Backer

- Voor Azymuth (2013)
Die Geburt Christi H. Von Herzogenberg altsolo Dirigent Tom Deneckere

- Voor Opera aan de Schie NL olv Hans Ritman: (2011 - 2013)
Hänsel in Hänsel und Gretel E. Humperdinck, Pianist Gilbert Den Broeder, regie Wiebke Göetjes
Concerten  aria's en scènes op 3 Festivals van Opera aan de Schie als Romeo, Eboli, Dorabella, 2te Dame, Carmen, Charlotte,...Pianisten Ynke Van Der Wagt, Ineke Gelijns ea.

- Met International Belcanto Academy NL - GE olv Raymond Modesti - regie Nelly Vogler (2012)
2te dame en 3te Knabe in Die Zauberflöte W.A. Mozart Pianist Floor Lanz

- Voor Collegium Cum Splendore olv Liselotte Sels (2012)
2de sopraan-  altsolo in Gloria Vivaldi en concert aria's Sesto G.F. Haendel Dirigente Liselotte Sels

- Voor concertorganisatie (2012)
2de sopraan- altosolo in Gloria Vivaldi Dirigent Antoon De Spiegeleer

- Voor muziekschool Harelbeke (2012)
2de sopraan-altslol in Gloria Vivaldi Dirigent E. De Snijder

- Voor concertorganisatie (2011)
Happy gospels Gospelsolo met  4 koren Dirigent Antoon De Spiegeleer ea. 

- Met Hojotoho Zangstudio NL - GE olv Wiebke Goëtjes (2009 - 2011)
Hänsel in Hänsel und Gretel E. Humperdinck, Pianist Gilbert Den Broeder, regie Wiebke Göetjes
Concerten met aria's en scènes van Charlotte, Leonora, Suzuki, Dorabella, 2te -3te Dame, Jeanne D'Arc... Pianisten Gilbert Den Broeder, Ineke Gelijns ea

- Met Scoppio di Vesuvio olv Gidon Saks (2007 - 2011): 
2nd witch and 1ste nereid in Dido and Aeneas H. Purcell, Dirigent Guy Penson, Regie Gidon Saks
Miles in Turn of the screw B. Britten Dirigent Daan Janssens, regie Gidon Saks
Lola in Gallantry D. Moore, Dirigent Piet De Block, regie Gidon Saks
Die Fledermaus Strauss Ida-showgril Conductor Guy Penson, regie Gidon Saks
Virtu in L'incoronazione di Poppea C. Monteverdi, Regie Gidon Saks en Maja Jantar
Concerten met aria's en duetten van Orlovsky, Cherubino, Octavian, liederen,...Pianisten Jeanne Marie Vermaelen, Guy Penson, Gétacine Pégorim ea

- Veel missen op uitnodiging

- Tijdens Conservatorium kreeg ze kamermuziek bij Mireille Capelle en werkte ze ook met Ronny Lauwers op opera scènes in operaklas. (L'enfant, Bertha, Giulio, Tisbe)

Voor haar zangstudie studeerde Annelyn piano aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze les volgde bij Astrid Golsteyn, Stefan Celen, Marc Erkens en Ewa Korniszewska. Ze behaalde er haar Masterdiploma voor piano, alsook haar aggregaat.

Naast performen is Annelyn actief in het deeltijds kunstonderwijs als lerares klassieke zang aan de muziekacademie van Harelbeke, Wevelgem en piano en samenspel-ensemble aan het Conservatorium van Kortrijk en Gullegem.

Annelyn was ook steeds geboeid door talen en heeft zeer goede kennis van Nederlands, Frans, Engels, goede kennis van Duits en Italiaans en basiskennis van Russisch en Spaans.

Bekijk ook mijn persoonlijke pagina op www.operamusica.com bij Annelyn Gevaert Mezzo


Extra biografie

Annelyn zette haar eerste muzikale stappen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans “Peter Benoit” te Harelbeke en Zwevegem, daar volgde ze notenleer, piano bij M. Valcke, samenspel, amc, amv hogere graad en viool bij Mevr. V. De Leersnijder. Tijdens haar jeugd zong ze in het Onze- Lieve -Vrouwe koor in Kortrijk olv P. Verdonck en speelde viool in het Brussels International Youth Orchestra olv L. Bartholomeus en E. Siebens. In het middelbaar legde ze zich toe op Moderne talen Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Als thesis aan het Lemmensinstituut maakte ze een vergelijkende studie over aanvangsmethodes voor piano. Ze volgde ook extra vakken mee met de pedagogie afdeling voor amv, amc,muziekgeschiedenisdidactiek. 
Tijdens projectweken binnen deze opleiding kreeg ze kans om in koorprojecten te zingen olv. Kurt Bikkembergs, Edmond Saveniers en Wim De Moor. Er volgden talrijke stages in binnen- en buitenland: verschillende edities van Europa Cantat in België en Frankrijk olv J. Prats, J. Van Bouwelen, V. Miskinis, J. Ben Ozer, Eurochor in Polen, Kooracademie olv Philippe Herreweghe en Christophe Siebert, Bachweek olv Florian Heyerick. Tijdens deze jaren, zong ze ook bij het Kortrijks Vocaal Ensemble olv Wim Verdonck.

Na haar studie aan het Lemmensinstituut kwam ze actief in aanraking met opera door mee te doen in producties van Opera Hall. Ze zong in het Stage Chorus in de opera’s Nabucco van Verdi olv Rudolf Werthen in Vorst Nationaal en Carmen van Bizet olv Koen Kessels in de Arena van Amsterdam. Annelyn had de zangmicrobe helemaal te pakken en trok dan naar het Conservatorium van Gent. Tijdens haar kandidaturen verleende ze ook haar medewerking aan de Capella Brugensis olv Yvan Meylmans en Patrick Peire. 
    
Als eindproject aan het Conservatorium, maakte ze een verfilming van Gallantry, een ziekenhuissoapserie opera van Douglas Moore. Daarin zong ze de rol van Lola en was executive producer, ze behaalde een grote onderscheiding hiervoor.
In het kader van haar eindexamens, bracht ze samen met pianist Guy Penson twee recitalprogramma’s met liederen en aria’s uitgewerkt rond de thema’s van Zigeuners en Helden-Heldinnen, waarna ze in juni 2009 haar Meesterdiploma Zang behaalde.

Annelyn haalde in 2010 een postgraduaat Kunst- en cultuurmanagent aan Hogeschool Gent.

Annelyn creëerde tijdens de Gospelconcerten in 2011 samen met pianiste Els Cooman "Don't lower your eyes", een werk dat voor haar gecomponeerd werd door Antoon De Spiegeleer. Dit werk speelt zich af rond Rosa Parks. Het werk is opgedragen aan Dhr. en Mevr. Obama.

Van 2011 tem 2015 maakte ze deel uit van het bestuursteam van Jeugd en Muziek Kortrijk en sinds 2016 van vzw Legato Kortrijk.


Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint